Het effectief onderzoeken van de lokale context dient als basis om de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte te verbeteren. Dit doen wij niet alleen maar samen met alle belanghebbenden, zoals bewoners, gemeenten, bedrijven en andere organisaties, om zo effectieve oplossingen te ontwerpen en draagvlak te creëren.
Ons onderzoek is praktijkgericht en vindt plaats in de wijken zelf. Hierbij maken wij o.a. gebruik van participatief actieonderzoek en design thinking, waarbij de belanghebbenden als mede-onderzoekers betrokken worden. Hierbij streven wij naar een inclusieve aanpak waarbij niet alleen de usual suspects, maar ook de minder gehoorde bewoners betrokken worden. Dit doen wij o.a door op verschillende plekken in de wijk op ludieke wijze straatinterviews af te nemen (bijvoorbeeld de behangtafelsessies).
Door middel van waarderend interviewen kijken wij niet alleen wat er beter kan in de wijk maar ook naar wat er goed gaat en hoe we dit kunnen versterken. Zo zorgen we ervoor dat ons onderzoek niet alleen gericht is op het verbeteren van problemen, maar ook op het versterken van de positieve aspecten.
Door onderzoek te doen in co-creatie met alle belanghebbenden, met als doel het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte, en met een inclusieve aanpak, kunnen we effectieve interventies ontwerpen en zorgen voor draagvlak en betrokkenheid van alle belanghebbenden.